GYERMECSALÁD
FOTÓZÁSOK

Gyerekeket fotózni nem egyszerű dolog. Sokkal nehezebb, mint felnőtteket, mert nem lehet tudni (kortól függetlenül), hogy miként reagál a gyerkőc a helyzetre. Találkozik valakivel, aki valamikkel csinál körülötte valamit. Olyan, mint a focimeccs. A fotós próbál együtt élni a helyzettel, elkapni a megfelelő pillanatokat.

A fotózás történhet műteremben az Önök otthonában, vagy a szabadban. Magam részéről, azt javaslom, hogy a szabadban fotózzunk. A gyerekek felszabadultabbak kint, mint egy lámpákkal telepakolt műteremben. Persze, bent is lehet…

Lehetőség van többféle műterem közül választani, ezt a fotózás stílusától függően előre egyeztetjük.

Az egyik legpraktikusabb az úgynevezett greenbox fotózás lehet, amikor egy zöld háttér előtt készülnek el a fotók, így egy adott képhez több háttér is hozzátehető. Óvodai fotózásoknál ezt javaslom leginkább, hiszen nem ugyanaz a háttér tetszik mindenkinek és ráadásul vannak a lányok és a fiúk, akiknek már ebben a korban is határozott, kialakult ízlésük van.

A csomag kiválasztásánál érdemes kicsit visszafelé gondolkodni. Nem az idő szabja meg a kívánt képek számát, hanem fordítva. Hány jó képet szeretnénk? Pl. 30 perc alatt készül 45 kép. Ebből, ami mindenkinek tetszik, kb. 15-20 db. Ezek alap retusálást kapnak és kiválasztunk 5 képet, amik teljes retusálást. Ha greenboxban fotóztunk, akkor kiválasztjuk a háttereket.

Ez pedig arányosan emelkedik. 60-90 perc, kb. 30-40 kép, 10 kiválasztottal, két óra kb. 50-60 kép, 15 kiválasztott kép.

Példa a greenboxról (persze szerencsés, ha a kis modell nem fülig maszatos ?) :

Fotómontázs készítése

Ők öten testvérek. Ennél a képnél, azt gondolom el lett érve a képkeret maximálás kihasználtsága

Kép a képben 😊

Kismama fotózás

Keresztelő – Szülinapi party – Óvodai és iskolai fotózás

A honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmaz. // We have placed cookies on your computer to help make this website better.
OK
error: All rights reserved.