KREATÍV FOTÓZÁS

KREATÍV FOTÓZÁS

Mi a kreatív fotózás?
Természetesnek ható beállított képsorozat. Stílusa többféle lehet: pl. klasszikus, humoros vagy elegáns.
Miért van rá szükség?
Azért, hogy legyen rólatok kettesben is kép, ahol csak ketten vagytok jelen, hisz az esküvői forgatagban szinte mindig lesz mellettetek valaki.

Gyakran felmerül a kérdés, hogy a kreatív fotózás az esküvő napján vagy külön napon történjen? (szerintem külön napon)
Mindkét lehetőségnek megvannak az előnyei és a hátrányai. Nem lehet kategorikusan kijelenteni, hogy a kreatív fotózást érdemes külön napra időzíteni. Ez a pártól, a helyszíntől kezdve, a ruha bérlésén keresztül egészen az anyagi lehetőségektől, de még az időjárástól is függhet.

Akkor pár pro és kontra:

Legfontosabb a képeknél a jó fények. Nade!
Az esküvő napján van kb. 1-1,5 órányi lehetőség arra, hogy ezt elkészítsük. Ez is akkor, miután elkészültetek, amikor a legmelegebb van ( 11-15 óra között, amikor még a legkeményebb német turisták is árnyékban söröznek ) és legerősebbek a fények, amik csúnya árnyékokat csinálnak.
Mert amikor ez ideális lenne, naplemente elött 2-3 órával, akkor már a vacsora készül és mindenki aggódik a leves kihűlése és Pista alkoholszintje miatt.
És az az egy óra soha nem akkor egy óra, amikorra beterveztük, mert valami/valaki mindig közbejön. Arról nem is beszélve, hogy oda is kell menni, meg vissza, be is kéne állni pózokba, plusz meg is kell igazítani a sminket, mert lefolyt az izzadsággal. A menyasszony ruhája nem egyszerű, nehéz, és kényes.
A násznép ez alatt az egy óra alatt, ami általában 1,5 lesz (persze, ha háromnál több képet szeretnétek) csendben szétszedi a házat.
A helyszínek száma az idő miatt korlátozott. Ebből következik, hogy a képek száma is kevesebb.
A vendégek miatt, nem tudjátok elengedni magatokat annyira, mintha csak a fotós és Ti vagytok a helyszíneken. A képeken a menyasszony szemében ott a rémület, hogy mindenki jól érzi e magát.
Ráadásul mi van, ha a menyasszony az oltár elött szeretné először megmutatni magát a vőlegénynek?

Egy külön napi fotózáson van időnk, jó fényeket várhatunk, több helyszínen, több kép készülhet. Nincs idegeskedés, 100%-ban tudtok egymásra figyelni.

KÜLÖN NAPI FOTÓZÁS HÁTRÁNYAI:

Kétszer kell hajat, sminket készíteni
Kétszer kell felöltözni
A ruhát vagy előbb kell kibérelni vagy később kell visszavinni a kölcsönzőbe. Ha az esküvő előtt van a fotózás, akkor nagyon vigyázni kell a ruhára. Ha az esküvő után van a fotózás, a bulin vigyázni kell a ruhára

ELŐNYÖK AZ ESKÜVŐ NAPI FOTÓZÁSNÁL:

Nem kell új smink, haj.
Az esküvői ruhát csak egyszer kell felvenni.
Egy nap alatt letudtok mindent.

De viccet félretéve! Megoldható a kreatív fotózás az esküvő napján is, de akkor a fentebb leírtakat érdemes átgondolni a szervezésnél. A legnagyobb segítség egy jó Vőfély, vagy Ceremóniamester, aki kézben tartja a napi menetrendet és le tudja kötni a násznépet távollétetek idejére. Ajánlott a fotózást a szertartások után, a vacsora előtt megejteni. Így nem kell túl korán felöltözni, frissen érkeztek a szertartásra és a fények is szebbek 18-20 óra között.

A lényeg, legyen bármikor a fotózás: bár ott a kamera és én, a fotós, akit alig ismertek, akkor se feszüljetek be, hiszen ti ott vagytok egymásnak. Gondoljatok arra, hogy milyen szép képeitek lesznek, hogy a képeken megmutathatjátok, milyen a ti szerelmetek. Viselkedjetek egymással úgy, ahogyan a hétköznapokon is. Tereljétek el a gondolatotokat arról, hogy ez egy fotózás, a ti dolgotok, hogy élvezzétek ezeket a pillanatokat – az enyém pedig az, hogy megörökítsem ezeket a boldog perceket.

Az elkészült képek teljes retusálást kapnak. Persze egyeztetjük a kéréseket, ki melyik anyajegyhez, ránchoz ragaszkodik.

Általánosságban, a fotózás időtartamától is függően, 20-50 képet kaptok.

A honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmaz. // We have placed cookies on your computer to help make this website better.
OK
error: All rights reserved.