JEGYES FOTÓZÁS

JEGYES FOTÓZÁS

Mi a jegyesfotózás? Mi a különbség a jegyes-, és kreatív fotózás között? Miért javaslom a jegyesfotózást?


MI A JEGYESFOTÓZÁS, VAGY E-SESSION?

Rugalmas, kötöttségtől mentes fotósorozat.
A jegyesfotózás akár hónapokkal vagy pár héttel az esküvő elött történik. Ez az első profi fotózás közösen. Ez évszaktól függetlenül bármikor megtörténhet. Itt ismerhetjük meg egymást, alakíthatjuk ki az elképzeléseiteket az esküvővel kapcsolatban. Kipróbálhatjuk egymást. Hiszen nem csak ti látjátok hogyan dolgozom, hanem én is megismerhetlek benneteket.
Megbeszéljük mit szeretnétek, hogy legyenek a beállítások, kinek mi áll jól.
Átbeszéljük a Nagy nap menetét, elmondok néhány tippet és trükköt.
Sokan vetítenek magukról az esküvő napján slideshow-t régi és újabb fotókból. Itt már a jegyesfotózáson készült képeket is tudjátok használni.
Ha izgulósak vagytok vagy nem fotóztak még benneteket, akkor mindenképpen javaslom.


MIBEN MÁS, MINT AZ ESKÜVŐI VAGY KREATÍV FOTÓZÁS?

Általában 1-2 órát vesz igénybe. Persze, ez lehet több is. A jegyes fotózásnál nem vagy menyasszonyi ruhában, öltönyben. A pózok és beállítások is máshogyan néznek ki, lazábbak, felszabadultabbak lehetnek.
És itt jön a szokásos mondat: „A párom utálja, hogyha fotózzák!  Nem vagyunk fotogének.”
Ezt hallani a legtöbbször.  Bízzatok bennem. Ismerem az ilyet. Voltam színész, utáltam, ha be kellett állnom fotózáshoz. Fotózzanak, ha nem figyelek, mondtam mindig. Hát ezt alkalmazom én is. Meg szoktam kérni a párt, hogy kicsit sétáljanak,  amíg előkészülök a masinákkal. Ezalatt már fotózom is őket. Belenézünk ezekbe a képekbe és máris megjön a hangulat. És ezért én mindent meg is fogok tenni.


HOL LEGYEN?

Bárhol. Válasszatok pl. olyan helyet, ahova kötődtök valamiért. Pl a megismerkedésetek helyszíne. Igazítsátok a helyszínt a kapcsolatotokhoz. Ha nincs ötlet, lehet bárhol. Városban, parkban, egy romos gyártelepen, bárhol. Kitaláljuk. Lehet több helyszín is, persze ezzel a fotózás ideje is hosszabb lesz.
Arra azért gondolni kell, hogy olyan helyszínt találjunk, ami nem hemzseg a turistáktól és lehet csak rólatok képet csinálni, a háttérben iPadon várost néző japán turisták nélkül.
Azt tudni kell, hogy vannak helyek, ahol fizetni kell, hogy fotózni lehessen.


MIT VEGYEK FEL, HOGY KÉSZÜLJEK?

Az első és legfontosabb szempont, hogy jól, kényelmesen érezzétek magatokat a fotózáson. Ha a te hétköznapi stílusod a tornacipő, akkor azt. Ha nem szereted a szoknyát, akkor gyere farmerban. Legyen kényelmes, legyél TE!
Ha a helyszín engedi az átöltözést, akár hozhatsz több ruhát is magaddal.
Hölgyeknél a smink… Hát az hasznos. Ha el tudsz menni sminkeshez, fodrászhoz előtte, az sokat dob a képeken. Persze ezt magadnak is elkészítheted otthon.
Hozz kiegészítőket. Ékszer, sál. Itt is olyat, ami te vagy. Uraknál akár egy óra.
Ami mindig jó választás: a világos, pasztell színek, a farmer, a különböző kedves, hozzátok köthető kiegészítők. Fontos szempont, hogy tetszetek magatoknak és egymásnak. Bármi, ami ennek a két kritériumnak megfelel, tökéletes választás lehet. Célszerű a ruházatot egymáshoz és a választott helyszínhez igazítani.


MI KELL HOZZÁ, MIT HOZZATOK?

Bármit, ami személyes. Akár a plüssmacit vagy a kutyusotokat. Ebben az esetben viszont mindenképpen kell valaki még, aki a fotózás közben vigyáz a kutyára akkor is, amikor neki nem szükséges a képeken szerepelnie.
Ha gördeszkáztok, akkor azt hozzátok.
Itt elengedhetitek a fantáziátokat bátran. Csak lazán, vidáman.


HÁNY KÉP KÉSZÜL?

Általánosságban 20-50 db. (persze ennél sokkal több, de kb. ennyit kaptok meg)


RETUSÁLTAK A KÉPEK?

Alap retust kapnak a képek. Bőrhibák eltüntetése, apróbb toka igazítás, ha szükséges. Persze egyeztetjük a kéréseket, ki melyik anyajegyhez, ránchoz ragaszkodik.


MIÉRT AJÁNLOM?

Mert rájöttök, hogy egyáltalán nem kell izgulnotok a kamera előtt. Sem most, sem az esküvő napján.
Ráadásul, most, ha az esküvőtöket én fotózom, az alap jegyes fotózást, ami kb 1 óra, egy helyszínen, ajándékba kapjátok. Szóval…. Veszteni való nincs rajta! 😊

A honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmaz. // We have placed cookies on your computer to help make this website better.
OK
error: All rights reserved.