Slide CSOMAGKALKULÁTOR
Loading...

Rendelkezésre állás: A kikalkulált ár 12 óra rendelkezésre állást, és legfeljebb 01:30-ig tartó fotózást tartalmaz. Ezen felül minden további fél óra óra 5 000.-Ft.

A vége idő  a helyszínen, a fotózás befejezésekor kerül megállapításra.

A "VÉGE" időpont nem lehet kevesebb, mint a "KEZDÉS" időpont.

Kért rendelkezésre állás: óra
12 órát meghaladó rendelkezésreállás ára: .-Ft

A csomag ára eddig: .-Ft

A csomag ára eddig: .-Ft

A csomag ára eddig: .-Ft

A csomag ára eddig: .-Ft

A csomag ára eddig: .-Ft

A csomag ára eddig: .-Ft

Az összeállított csomag ára tájékoztató jellegű, egyeztetés alapjául szolgál. Mert mindig lehet jobb megoldás 😉

Kérem adja meg nevét, elérhetőségeit, írja meg üzenetben mindazt, amit esetleg nem talált meg a pontok között, kéréseit, észrevételeit és küldje el számomra.

Hamarosan felveszem önnel a kapcsolatot a részletek megbeszélése végett.

Örömteli készülődést kívánok!


Csomag ár: 0.- Ft
* Kitöltendő

INFORMÁCIÓK A FOTÓZÁSRÓL

JEGYESFOTÓZÁS

 Mi a jegyesfotózás? Mi a különbség a jegyes-, és kreatív fotózás között? Miért javaslom a jegyesfotózást?

MI A JEGYESFOTÓZÁS, VAGY E-SESSION?

Rugalmas, kötöttségtől mentes fotósorozat.

A jegyesfotózás akár hónapokkal vagy pár héttel az esküvő elött történik. Ez az első profi fotózás közösen. Ez évszaktól függetlenül bármikor megtörténhet. Itt ismerhetjük meg egymást, alakíthatjuk ki az elképzeléseiteket az esküvővel kapcsolatban. Kipróbálhatjuk egymást. Hiszen nem csak ti látjátok hogyan dolgozom, hanem én is megismerhetlek benneteket.

Megbeszéljük mit szeretnétek, hogy legyenek a beállítások, kinek mi áll jól.

Átbeszéljük a Nagy nap menetét, elmondok néhány tippet és trükköt.

Sokan vetítenek magukról az esküvő napján slideshow-t régi és újabb fotókból. Itt már a jegyesfotózáson készült képeket is tudjátok használni.

Ha izgulósak vagytok vagy nem fotóztak még benneteket, akkor mindenképpen javaslom.

MIBEN MÁS, MINT AZ ESKÜVŐI VAGY KREATÍV FOTÓZÁS?

Általában 1-2 órát vesz igénybe. Persze, ez lehet több is. A jegyes fotózásnál nem vagy menyasszonyi ruhában, öltönyben. A pózok és beállítások is máshogyan néznek ki, lazábbak, felszabadultabbak lehetnek.

És itt jön a szokásos mondat: „A párom utálja, hogyha fotózzák!” „Nem vagyunk fotogének.”

Ezt hallani a legtöbbször. Bízzatok bennem. Ismerem az ilyet. Voltam színész, utáltam, ha be kellett állnom fotózáshoz. Fotózzanak, ha nem figyelek, mondtam mindig. Hát ezt alkalmazom én is. Meg szoktam kérni a párt, hogy kicsit sétáljanak, amíg előkészülök a masinákkal. Ezalatt már fotózom is őket. Belenézünk ezekbe a képekbe és máris megjön a hangulat. És ezért én mindent meg is fogok tenni.

 

HOL LEGYEN?

Bárhol. Válasszatok pl. olyan helyet, ahova kötődtök valamiért. Pl az megismerkedésetek helyszíne. Igazítsátok a helyszínt a kapcsolatotokhoz. Ha nincs ötlet, lehet bárhol. Városban, parkban, egy romos gyártelepen, bárhol. Kitaláljuk. Lehet több helyszín is, persze ezzel a fotózás ideje is hosszabb lesz.

Arra azért gondolni kell, hogy olyan helyszínt találjunk, ami nem hemzseg a turistáktól és lehet csak rólatok képet csinálni, a háttérben iPadon várost néző japán turisták nélkül.

Azt tudni kell, hogy vannak helyek, ahol fizetni kell, hogy fotózni lehessen.

 

MIT VEGYEK FEL, HOGY KÉSZÜLJEK?

Az első és legfontosabb szempont, hogy jól, kényelmesen érezzétek magatokat a fotózáson. Ha a te hétköznapi stílusod a tornacipő, akkor azt. Ha nem szereted a szoknyát, akkor gyere farmerban. Legyen kényelmes, legyél TE!

Ha a helyszín engedi az átöltözést, akár hozhatsz több ruhát is magaddal.

Hölgyeknél a smink… Hát az hasznos. Ha el tudsz menni sminkeshez, fodrászhoz előtte, az sokat dob a képeken. Persze ezt magadnak is elkészítheted otthon.

Hozz kiegészítőket. Ékszer, sál. Itt is olyat, ami te vagy. Uraknál akár egy óra.

Ami mindig jó választás: a világos, pasztell színek, a farmer, a különböző kedves, hozzátok köthető kiegészítők. Fontos szempont, hogy tetszetek magatoknak és egymásnak. Bármi, ami ennek a két kritériumnak megfelel, tökéletes választás lehet. Célszerű a ruházatot egymáshoz és a választott helyszínhez igazítani.

 

MI KELL HOZZÁ, MIT HOZZATOK?

Bármit, ami személyes. Akár a plüssmacit vagy a kutyusotokat. Ebben az esetben viszont mindenképpen kell valaki még, aki a fotózás közben vigyáz a kutyára akkor is, amikor neki nem szükséges a képeken szerepelnie.

Ha gördeszkáztok, akkor azt hozzátok.

Itt elengedhetitek a fantáziátokat bátran. Csak lazán, vidáman.

 

HÁNY KÉP KÉSZÜL?

Általánosságban 20-40 db. (persze ennél sokkal több, de kb. ennyit kaptok meg)

 

RETUSÁLTAK A KÉPEK?

Alap retust kapnak a képek. Bőrhibák eltüntetése, apróbb toka igazítás, ha szükséges. Persze egyeztetjük a kéréseket, ki melyik anyajegyhez, ránchoz ragaszkodik.

 

MIÉRT AJÁNLOM?

Mert rájöttök, hogy egyáltalán nem kell izgulnotok a kamera előtt. Sem most, sem az esküvő napján.

Ráadásul, most, ha az esküvőtöket én fotózom, az alap jegyesfotózást, ami kb 1,5 óra egy helyszínen, ajándékba kapjátok. Szóval…. Veszteni való nincs rajta! 🙂

 

KÉSZÜLŐDÉS, azaz „miből lesz a cserebogár”

 

A készülődés bizalmi dolog, ezért nem minden pár kéri. 

Van, aki a teljes készülődését meg akarja örökíteni, még azt se bánva, hogy szexi fehérneműs képek is készülnek, de olyan is, aki csak az utolsó simításokat és a menyasszonyi ruha felvételét szeretné lefotóztatni. 

Általában a készülődés egyes mozzanatait, részleteit kell megörökíteni. Egy kis smink, egy kis haj és a ruha igazítása.

Eddig csak a menyasszonyról volt szó. Pedig a vőlegény is magára kap pár “göncöt”. Ha a pár egy helyen készül vagy nem túl messze egymástól, amíg a lányok pl. fodrászkodnak, van lehetőség elmenni a másik helyszínre pár képet készíteni. Mert azért a férfiak egyszerűbben megoldják ezeket. Ha a távolság nagyobb, vagy mindkettőtök készülődését egyenértékűen szeretnétek fotóztatni, akkor bizony már két fotós kell.

A szép fotókhoz arra alkalmas helyszín kell. Nem árt, ha olyan helyiségben zajlik a készülődés, ami viszonylag tágas, van fény, és nincs kupi.

 

VENDÉGVÁRÁS – BÚCSÚ SZÜLŐI HÁZTÓL – LÁNYKIKÉRÉS VENDÉGVÁRÁS

 

Akár ugyanazon helyszínen lesz minden program (vacsora, polgári szertartás), akár nem (templomi, polgári szertartás után, a vacsora helyszínére érkezik a násznép), a vendégek érkezésére mindenféleképpen érdemes legalább fél órával, de akár többel is az első programpont előtt számítani.

A vendégeket szokás a fiú-/lányos házhoz, de ma már egyre inkább csak az étteremhez várni a lakodalom menetétől függően ebédre vagy “uzsonnára”. Ha szűk körű a kikérés, vagy egyáltalán nincs is, akkor értelem szerűen az étteremhez, vagy az első szertartáshoz várják a vendégeket.

Minden esetre, az érkező rokonokról, barátokról érdemes a találkozás pillanatait megörökíteni.

Itt is felmerül a kérdés, hogy ez egy, vagy két helyszínen történik-e? Mert ha ez párhuzamosan zajlik, két helyszínen, akkor ezen pillanatok megörökítéséhez is két fotósra van szükség.

 

BÚCSÚ A SZÜLŐI HÁZTÓL

A vidéki lakodalmakban a Vőfély még ma is sok helyen a ceremóniamester elődje. Ő hívja össze versikével a vendégeket, segít a figyelemösszpontosításban, és mondja el a vőlegény helyett azokat az illendő köszöneteket, amelyek az együtt töltött évekért, a felnevelésért, támogatásért járnak.

Naná, hogy sírás-rívás várható, hiszen egy édesanyának a fiától búcsúzni az egyik legmeghatóbb pillanat a világon.

Itt sorakozik fel a vőlegény szűk családja (anya, apa, testvérek, nagyszülők, keresztszülő – ha fontos, legjobb barátok), és tőlük vesz jelképes búcsút.

Ez után indulnak el a lányos házhoz a Kikérésre. Ennek megörökítése is fontos része lehet fényképalbumotoknak.

 

KIKÉRÉS

A fiús háztól zenekar kíséretével elindul a csapat a lányos házhoz, ahol az édesapától kérnek bebocsátást. Persze az apa nem adja be rögtön a derekát, furmányos kérdésekkel teheti próbára a vőlegényt.

A Vőfély szép szavakkal megkéri az örömapát, vezesse elő a lányát, akit szeretne feleségül venni a vőlegény. Persze, hamar megoldódnak ezek a faramuci helyzetek, és a lányos háznál egyesül a teljes násznép.

Innen indul a nászmenet a szertartás(ok) helyszínére.

Ezeknek a vidám pillanatoknak a fotózása is fontos lehet számotokra.

 

SZERTARTÁSOK

 

A Nagy napotok legjobban várt pillanata. Ez lehet egy vagy két szertartás is. A polgári szertartás lehet anyakönyvvezető elött a hivatalban, vagy külső helyszínen, akár szertartásvezető jelenlétében és persze a templomban.

Itt a legapróbb részleteket át szoktam beszélni a párokkal, hogy minden fotózható legyen. Tudom, hogy ilyen helyzetben nehéz mindenre figyelnetek, de pl kérni szoktam, hogy a gyűrű felhúzása hogyan történjen, illetve olyan apró, de fontos részletet is átbeszélünk, hogy van e köztetek balkezes, beleértve a tanukat is. Mert ez nem mindegy az anyakönyv aláírásánál. Persze csak, ha látni akarunk mindent a képeken.

Szertartások után készülnek el a csoportképek, illetve a csokordobás is ez után szokott megtörténni.

Azt szoktam tanácsolni, hogy a gratulációk, és ajándékok átadásával egyszerre készüljenek el a kis csoportos, képek.

 

VACSORA – BULI – MENYECSKETÁNC

 

Az étterembe érkezés után kezdetét veszi a vacsora. Itt általában pár kép után kis „fotócsend” szokott lenni, míg mindenki végez. Nem igaz persze ez egy hagyományos lagzinál, ahol a Vőfély felkonferálja a fogásokat. Ez megbeszélés kérdése.
Ez után következik a nyitótánc, és természetesen a buli, játékok, programok,

23 óra felé a torta, majd a menyasszonytánc és végül a menyecsketánc.

Általában a fotózást eddig szokták kérni. Ez után is van rá lehetőség, de ilyenkor már nem biztos, hogy mindenki szeretné, ha képek készülnének róla.

 

KREATÍV FOTÓZÁS

Mi a kreatív fotózás? Természetesnek ható beállított képsorozat. Stílusa többféle lehet: pl. klasszikus, humoros vagy elegáns.

Miért van rá szükség? Azért, hogy legyen rólatok kettesben is kép, ahol csak ketten vagytok jelen, hisz az esküvői forgatagban szinte mindig lesz mellettetek valaki.

Gyakran felmerül a kérdés, hogy a kreatív fotózás az esküvő napján vagy külön napon történjen? (szerintem külön napon 😮 )

Mindkét lehetőségnek megvannak az előnyei és a hátrányai. Nem lehet kategorikusan kijelenteni, hogy a kreatív fotózást érdemes külön napra időzíteni. Ez a pártól, a helyszíntől kezdve, a ruha bérlésén keresztül egészen az anyagi lehetőségektől, de még az időjárástól is függhet.

 

Akkor pár pro, és kontra:

Legfontosabb a képeknél a jó fények. Nade!

Az esküvő napján van kb. 1 órányi lehetőség arra, hogy ezt elkészítsük. Ez is akkor, miután elkészültetek, amikor a legmelegebb van ( 11-15 óra között, amikor még a legkeményebb német turisták is árnyékban söröznek ) és legerősebbek a fények, amik csúnya árnyékokat csinálnak.

Mert amikor ez ideális lenne, naplemente elött 2-3 órával, akkor már a vacsora készül és mindenki aggódik a leves kihűlése és Pista alkoholszintje miatt.

És az az egy óra soha nem akkor egy óra, amikorra beterveztük, mert valami/valaki mindig közbejön. Arról nem is beszélve, hogy oda is kell menni, meg vissza, be is kéne állni pózokba, plusz meg is kell igazítani a sminket, mert lefolyt az izzadsággal. A menyasszony ruhája nem egyszerű, nehéz, és kényes.

A násznép ez alatt az egy óra alatt, ami általában 2-2,5 lesz (persze, ha háromnál több képet szeretnétek) csendben szétszedi a házat.

A helyszínek száma az idő miatt korlátozott. Ebből következik, hogy a képek száma is kevesebb.

A vendégek miatt, nem tudjátok elengedni magatokat annyira, mintha csak a fotós és Ti vagytok a helyszíneken. A képeken a menyasszony szemében ott a rémület, hogy mindenki jól érzi e magát.

Ráadásul mi van, ha a menyasszony az oltár elött szeretné először megmutatni magát a vőlegénynek?

Egy külön napi fotózáson van időnk, jó fényeket várhatunk, több helyszínen, több

kép készülhet. Nincs idegeskedés, 100%-ban tudtok egymásra figyelni.

Ha nincs díja a külön napi fotózásnak, miért tennétek azt az napra?

 

KÜLÖN NAPI FOTÓZÁS HÁTRÁNYAI:

Kétszer kell hajat, sminket készíteni

Kétszer kell felöltözni

A ruhát vagy előbb kell kibérelni vagy később kell visszavinni a kölcsönzőbe

Ha az esküvő előtt van a fotózás, akkor nagyon vigyázni kell a ruhára.

Ha az esküvő után van a fotózás, a bulin vigyázni kell a ruhára

 

ELŐNYÖK AZ ESKÜVŐ NAPI FOTÓZÁSNÁL:

Nem kell új smink, haj.

Az esküvői ruhát csak egyszer kell felvenni.

Egy nap alatt letudtok mindent.

 

De viccet félretéve! Megoldható a kreatív fotózás az esküvő napján is, de akkor a fentebb leírtakat érdemes átgondolni a szervezésnél. A legnagyobb segítség egy jó Vőfély, vagy Ceremóniamester, aki kézben tartja a napi menetrendet és le tudja kötni a násznépet távollétetek idejére. 

A lényeg, legyen bármikor a fotózás: bár ott a kamera és én, a fotós, akit alig ismertek, akkor se feszüljetek be, hiszen ti ott vagytok egymásnak. Gondoljatok arra, hogy milyen szép képeitek lesznek, hogy a képeken megmutathatjátok, milyen a ti szerelmetek. Viselkedjetek egymással úgy, ahogyan a hétköznapokon is. Tereljétek el a gondolatotokat arról, hogy ez egy fotózás, a ti dolgotok, hogy élvezzétek ezeket a pillanatokat – az enyém pedig az, hogy megörökítsem ezeket a boldog perceket.

A képek teljes retusálást kapnak. Persze egyeztetjük a kéréseket, ki melyik anyajegyhez, ránchoz ragaszkodik.

Általánosságban, a fotózás időtartamától is függően, 20-40 képet kaptok.

 

HÁNY KÉP KÉSZÜL?

 

A teljes napi fotózás hosszától függően, valamint a kért eseményektől függően, 600-2000 kép készül minimum. Ezeket egy előzetes, általam végzett technikai átválogatás után fényezés és vágás után max. 2 hét és mind megkapjátok.

Az esküvő utáni héten már kaptok pár képet, hogy posztolhassátok.

A képeket digitálisan adom át részetekre.

 

ÚTIKÖLTSÉG:

Pest megye határain belül díjmentes egyszeri oda+vissza útra. Azon kívül 100.-Ft/km.

 

RENDELKEZÉSRE ÁLLÁS:

 

A kikalkulált ár 12 óra rendelkezésre állást, és legfeljebb 01:30-ig tartó fotózást tartalmaz. Ezen felül minden további fél óra óra 5 000.-Ft.

A vége idő a helyszínen, a fotózás befejezésekor kerül megállapításra.

A honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmaz. // We have placed cookies on your computer to help make this website better.
OK
error: All rights reserved.